Ebook Niet meer verlegen

Herken jij deze zinnen?

Ik wandel samen met jou, maar durf niet jouw hand te pakken.

Zolang je niet tevreden bent met jezelf zul je deze hand niet durven te pakken. Zorg dat je sterk in je schoenen komt te staan accepteer jezelf, wordt gelukkig met jezelf. Kom in actie. Van verlegenheid zul je nooit helemaal genezen, je kunt er wel mee leren leven. Laat angst niet jouw leven domineren. Lees dus verder en scroll naar beneden!

Ik zoek aansluiting, maar durf niet echt te laten zien wie ik ben

Ben je op een verjaardag of feest en mensen geven je aandacht durf je geen woord uit te brengen. Je merkt dat mensen er aan gewend zijn geraakt dat je weinig praat en nooit initiatieven ontwikkeld. Als mensen vragen wat jij van een situatie vindt ga je aan jezelf twijfelen en zeg je al heel snel “Alles is goed, maakt mij niet uit.” Door je zo te verstoppen en je niet te laten zien wordt het steeds moeilijk om aansluiting te vinden, je voelt je buitengesloten. Je voelt dat je niet jezelf bent, je zet een rem op je eigen ontwikkeling. Jij weet dat je wel degelijk een mening of idee hebt. Laat zien wie je bent en heb lef om mensen te gaan vertellen wat jij ergens van vindt. Gewoon zeggen dat je iets leuk vindt is vaak al genoeg om je omgeving te laten zien dat jij ook een mening hebt.

Vrienden maken en verlegen zijn kan dat wel samen?

Verlegen zijn is absoluut niet slecht. Het kan in sommige situaties lief en grappig overkomen bij anderen. Ben je in zo`n situatie grijp dan meteen deze kans en vertel dat je niet durft te praten over je zelf, of dat je niet lekker in je vel zit door je verlegenheid. Iemand anders kan je dan heel charmant en knap vinden dat je dit deelt. Je mag jezelf laten zien, je mag er zijn ook al komt je niet helemaal uit je woorden. Dit soort momenten zijn heel geschikt om vrienden te maken.

 

 

 

 

Stel je voor dat er een echte oplossing
is voor mijn verlegenheid?

 

 

 

 

Heb jij ook last van één of meer van de bovengenoemde dingen?

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Komen er vaak ontevreden gevoelens op omdat je de dingen niet doet die je wel zou willen doen? Dan is het e-book ‘Niet meer verlegen’ wat voor jou. Je leert stap voor stap je verlegenheid en angst onder controle te krijgen. Dat betekent dat jij handvaten krijgt om je verlegenheid de baas te worden. Niet meer verlegen zijn is vrijheid om te doen en te laten wat jij zelf wilt zonder bang te zijn. Werken aan je zelfvertrouwen is lef tonen om te veranderen. Ontwikkel je persoonlijkheid. Doe dingen waar je blij van word of waar je goed in bent.

Vanuit eigen kracht in actie komen

Door in actie te komen om je verlegenheid te overwinnen groeit je zelfvertrouwen. Je leert anders te denken. Dit helpt je om meer contacten met andere mensen te maken. Mensen die verlegen zijn hebben vaak ook last van een negatief zelfbeeld. Dit maakt je kwetsbaar en bang. Door in actie te komen kun je het negatieve denken doorbreken. Zorg dat je sterk genoeg ben om door het leven te gaan en gelukkig te zijn. Kom in actie om aan je zelfvertrouwen te werken. Loop door de stromende regen zonder het gevoel te hebben dat je nat wordt. Doen, doen, doen, gewoon doen.

Stel je jezelf ook telkens de vraag hoe je controle krijgt over je verlegenheid?

Leer controle te krijgen over je verlegenheid, ontdek de vrijheid van niet meer verlegen zijn!! E-book over verlegenheid en vol met tips en manieren om met je verlegenheid om te gaan.

Wat komt aan de orde?

• Wat is verlegenheid, hoe werkt het en hoe kun je ermee omgaan
• Gedachtepatroon van verlegen mensen
• Wat heb jij vandaag gedaan wat je eigenlijk niet durfde
• Aangaan van sociale contacten
• Comfortabel zijn in gezelschappen
• Wat is verlegenheid, hoe werkt het en hoe kun je ermee omgaan
• Waar ben je bang voor
• Wat wil je bereiken
• Oefenen met situaties die je lastig vindt•Een plan maken voor de toekomst
• Stilte
• Heb jij ook wel eens een moment van stilte om je heen? Waarschijnlijk wel maar je hebt dat niet bewust ervaren. Voor jou was dit een nietszeggend moment. In werkelijkheid was dat een geweldig moment dat jij bewust stilte hebt gevoeld. Vanuit stilte gaat heel veel stromen. Het is de eerste stap op de weg om jezelf te leren kennen. Met de juiste mindset en tegen de achtergrond van mindfullnes en meditatie kun jij leren anders de wereld in te gaan kijken. Dus kom in actie!!!